Hříbky na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 29149 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
160 g | Chléb konzumní |
3 ml | Citronová šťáva |
150 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Hříbky čerstvé |
40 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
100 g | Slanina vepřová |
30 g | Strouhanka |
10 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 29,0mg |
Draslík | 687,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Šalotka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky na slanině postup přípravy receptu:
1 | Šalotku nakrájíme nadrobno, hříbky na plátky, slaninu na malé kostičky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme kostičky slaniny, plátky hříbků a pár minut pozvolna smažíme, až se tekutina odpaří, přidáme šalotku, osmahneme a zasypeme strouhankou, podlijeme troškou vývaru a dusíme, dokud pokrm nezhoustne. Je-li příliš hustý, přilijeme vývar. Nakonec osolíme a opepříme podle chuti a zakápneme citronovou šťávou. |
3 | Hříbky podáváme s chlebem. |