Recept

Pikantní kachní polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29151
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

restované maso
500 g Kachní prsa
3 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Omáčka sójová
Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
150 g Žaludky drůbeží
Pikantní kachní polévka
2 ks Česnek
0,5 polévková lžíce Estragon
50 g Houby Shitake sušené
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
200 g Pórek
1 polévková lžíce Sójová pasta Miso
0,5 dl Víno rýžové čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,728 kcal
Kilojoule 7 230kJ
12% Sacharidy 42 g
476% Tuky 357 g
32% Sodík 646 mg
148% Bílkoviny 83 g

Pikantní kachní polévka postup přípravy receptu:

1

Mrkev, pórek a česnek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Sušené houby promyjeme a namočíme na 15 minut do studené vody, pak je scedíme. Estragon omyjeme, lístky otrháme a odložíme na misku.

2

V pánvi na másle mrkev, pórek, houby a česnek krátce (asi 10 minut) podusíme.

3

Kachní prsa omyjeme, pokrájíme na nudličky, promícháme se sójovou omáčkou a v hrnci na oleji je orestujeme, zalijeme 1 litrem kachního bujonu, přidáme pastu Miso a 0,5 dl rýžového vína. Promícháme, přidáme dušenou zeleninu a pomalu vaříme 5-8 minut.

4

Nakonec přimícháme estragonové lístky a podáváme.

5

Bujon z kachny [29086]:

6

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.

7

Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

8

Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

9

Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

10

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

11

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept