Pikantní kachní polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní kachní polévka
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29151 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
restované maso | |
---|---|
500 g | Kachní prsa |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Omáčka sójová |
Bujon z kachny [29086] | |
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
150 g | Játra kuřecí |
1 kg | Kachna mražená |
150 g | Kuřecí srdíčka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
150 g | Žaludky drůbeží |
Pikantní kachní polévka | |
2 ks | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Estragon |
50 g | Houby Shitake sušené |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
200 g | Pórek |
1 polévková lžíce | Sójová pasta Miso |
0,5 dl | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 300,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,7mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Husí sádlo, Játra kuřecí, Kuřecí srdíčka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Česnek, Estragon, Houby Shitake sušené, Sójová pasta Miso, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový, Omáčka sójová, Kachna mražená, Mrkev kořen, Žaludky drůbeží, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní kachní polévka postup přípravy receptu:
1 | Mrkev, pórek a česnek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Sušené houby promyjeme a namočíme na 15 minut do studené vody, pak je scedíme. Estragon omyjeme, lístky otrháme a odložíme na misku. |
2 | V pánvi na másle mrkev, pórek, houby a česnek krátce (asi 10 minut) podusíme. |
3 | Kachní prsa omyjeme, pokrájíme na nudličky, promícháme se sójovou omáčkou a v hrnci na oleji je orestujeme, zalijeme 1 litrem kachního bujonu, přidáme pastu Miso a 0,5 dl rýžového vína. Promícháme, přidáme dušenou zeleninu a pomalu vaříme 5-8 minut. |
4 | Nakonec přimícháme estragonové lístky a podáváme. |
5 | Bujon z kachny [29086]: |
6 | Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce. |
7 | Důkladně si omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat. |
8 | Mezitím si očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu. |
9 | Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky. |
10 | Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak ho necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme). |
11 | Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek. |