Halloweenská zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Halloweenská zeleninová polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29152 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
50 g | Brambory |
100 g | Cibule |
100 g | Dýně |
50 g | Dýňová semínka |
1 ks | Jablka |
50 g | Mrkev kořen |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
50 ml | Pomerančová šťáva |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1,8 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 315,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Dýně, Dýňová semínka, Jablka, Olej rostlinný, Pomerančová šťáva, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Halloweenská zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu a jablko oloupeme a pokrájíme na větší kostičky. Na suché pánvi opražime dýňová semínka. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme zeleninu a 4 minuty restujeme. Přidáme rajčata, pomerančovou šťávu, dobře promícháme zalijeme vývarem a vaříme na mírném ohni, až zelenina změkne. |
3 | Uvařenou polévku rozmixujeme, dosolíme a podáváme s opraženými semínky. |