Pastitsio s rajčatovou omáčkou a ricottou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastitsio s rajčatovou omáčkou a ricottou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29153 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
2 ks | Cuketa |
2 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Pesto |
400 ml | Rajčatová šťáva |
200 g | Ricotta |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
300 g | Těstoviny Rigatoni |
1 ks | Vejce slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 80,8mg |
Draslík | 779,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cuketa, Lilek, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pesto, Rajčatová šťáva, Ricotta, Sýr Ementál (Primátor), Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastitsio s rajčatovou omáčkou a ricottou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky podélně rozpůlíme a cuketu nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Zeleninu a houby smícháme s olejem, rozložíme na plech, osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Vyndáme z trouby a smícháme s rajčatovým pestem. |
2 | Rigatoni vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z lilků vydlabeme dužinu a smícháme ji s ricottou, bazalkou, solí, pepřem a vejcem. Ementál nastrouháme. |
3 | Na dno zapékací mísy dáme rajčatovou omáčku a na ni vrstvíme střídavě rigatoni promíchané se zbytkem omáčky a zeleninu s houbami. Každou vrstvu posypeme nastrouhaným ementálem. Navrch dáme ricottovou směs a posypeme zbylým ementálem a strouhankou. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem. |