Recept

Pastitsio s rajčatovou omáčkou a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29153
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bazalka
2 ks Cuketa
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Pesto
400 ml Rajčatová šťáva
200 g Ricotta
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
60 g Sýr Ementál (Primátor)
300 g Těstoviny Rigatoni
1 ks Vejce slepičí
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 631 kcal
Kilojoule 2 640kJ
16% Sacharidy 57 g
38% Tuky 29 g
7% Sodík 144 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pastitsio s rajčatovou omáčkou a ricottou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zeleninu omyjeme a očistíme. Lilky podélně rozpůlíme a cuketu nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozkrojíme na čtvrtky. Zeleninu a houby smícháme s olejem, rozložíme na plech, osolíme a opepříme. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Vyndáme z trouby a smícháme s rajčatovým pestem.

2

Rigatoni vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Z lilků vydlabeme dužinu a smícháme ji s ricottou, bazalkou, solí, pepřem a vejcem. Ementál nastrouháme.

3

Na dno zapékací mísy dáme rajčatovou omáčku a na ni vrstvíme střídavě rigatoni promíchané se zbytkem omáčky a zeleninu s houbami. Každou vrstvu posypeme nastrouhaným ementálem. Navrch dáme ricottovou směs a posypeme zbylým ementálem a strouhankou. Vložíme do trouby a pečeme 30 minut. Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept