Recept

Zapečený květák se šunkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29156

Ingredience

500 g Květák
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 l Omáčka bešamelová
1 špetka Pepř černý mletý
70 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
400 g Těstoviny Penne
100 g Šunka krůtí

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,054 kcal
Kilojoule 4 411kJ
42% Sacharidy 152 g
43% Tuky 33 g
33% Sodík 655 mg
66% Bílkoviny 37 g

Zapečený květák se šunkou postup přípravy receptu:

1

Ve vroucí osolené vodě uvaříme podle návodu na obalu těstoviny penne. Slijeme a necháme okapat.

2

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Květák omyjeme, očistíme a oddělíme růžičky. Košťál odstraníme a nadrobno nakrájíme. Košťál a růžičky blanšírujeme v osolené vroucí vodě 5 minut. Poté je vyndáme a necháme okapat. 1/4 litru vody z květáku smícháme s bešamelovou omáčkou, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Parmazán nastrouháme. Šunku nadrobno nakrájíme a s těstovinami a květákem vmícháme do bešamelové omáčky. Vše vložíme do zapékací mísy, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct do trouby na 30 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept