Recept

Zapékané nudle s jehněčím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29157

Ingredience

1 ks Bazalka
3 ks Cibulka jarní
200 g Gouda
2 ks Lilek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 g Nudle široké
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Rozmarýn sušený
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 211kJ
17% Sacharidy 62 g
34% Tuky 25 g
10% Sodík 206 mg
35% Bílkoviny 19 g

Zapékané nudle s jehněčím masem postup přípravy receptu:

1

Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Promícháme s 1 lžící olivového oleje.

2

Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jehněčí maso nakrájíme na kostky.

3

V pánvi rozpálíme zbytek oleje a opečeme na něm lilky. Osolíme, opepříme a přidáme jehněčí maso. Opékáme asi minutu, přidáme rajčata, rozmarýn, osolíme a opepříme.

4

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Goudu nastrouháme. Bazalku a polovinu sýra smícháme s těstovinami, zeleninou a masem. Vložíme do zapékací misky a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, potom ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept