Zapékané nudle s jehněčím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané nudle s jehněčím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29157 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
3 ks | Cibulka jarní |
200 g | Gouda |
2 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 g | Nudle široké |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 525,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Lilek, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Máslo čerstvé, Nudle široké, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané nudle s jehněčím masem postup přípravy receptu:
1 | Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijeme a necháme okapat. Promícháme s 1 lžící olivového oleje. |
2 | Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Lilky omyjeme a nakrájíme na kostičky. Jehněčí maso nakrájíme na kostky. |
3 | V pánvi rozpálíme zbytek oleje a opečeme na něm lilky. Osolíme, opepříme a přidáme jehněčí maso. Opékáme asi minutu, přidáme rajčata, rozmarýn, osolíme a opepříme. |
4 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nasekáme na jemno. Goudu nastrouháme. Bazalku a polovinu sýra smícháme s těstovinami, zeleninou a masem. Vložíme do zapékací misky a posypeme zbytkem sýra. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut, potom ihned podáváme. |