Lasagne s lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagne s lososem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29160 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
350 g | Lasagne |
400 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,8 l | Omáčka bešamelová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 114,9mg |
---|---|
Cholesterol | 95,5mg |
Draslík | 422,3mg |
Vláknina | 119,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Losos uzený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Máslo čerstvé, Omáčka bešamelová, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagne s lososem postup přípravy receptu:
1 | Bazalku omyjeme, lístky otrháme a nakrájíme na tenké proužky, které smícháme s bešamelovou omáčkou. |
2 | Lososa vykostíme a nakrájíme na plátky. Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno rozetřeme trochu bešamelové omáčky. |
3 | Zapékací mísu střídavě plníme lasagnemi, bešamelovou omáčkou a lososem. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Poslední vrstvu tvoří bešamelová omáčka, kterou posypeme strouhaným ementálem. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut. |