Nákyp ze sušeného ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp ze sušeného ovoce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29162 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
1 ks | Hrušky |
80 g | Hrušky sušené |
200 g | Mascarpone |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 ks | Máta |
50 g | Med včelí |
150 g | Meruňky sušené |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
80 g | Švestky sušené |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 187,3mg |
Draslík | 901,3mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrozinky, Hrušky, Hrušky sušené, Máta, Med včelí, Meruňky sušené, Skořice mletá, Švestky sušené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mascarpone, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nákyp ze sušeného ovoce postup přípravy receptu:
1 | Meruňky, švestky, hrušky a hrozinky namočíme do studené vody a necháme 12 hodin odležet. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Změklé ovoce smícháme s 1 lžící medu. Ovoce i s tekutinou dáme do hrnce, přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut. |
3 | Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k sušenému ovoci. Hrnec odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout. |
4 | Vejce rozklepneme, žloutky použijeme na přípravu jiného pokrmu a bílky ušleháme do tuhého sněhu. |
5 | Mascarpone umícháme dohladka, přidáme skořici, vanilkový cukr a zbytek medu. Ovoce s 1/8 tekutiny dáme do zapékací mísy. |
6 | Do sýrového krému po částech vmícháme sníh tak, aby objem krému neklesl. |
7 | Sýrový krém rozdělíme na ovoce a povrch uhladíme nožem. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Podáváme teplý nebo studený a zdobíme snítkami máty. |