Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29164
Kategorie: Poháry, ovoce

Ingredience

80 g Čokoláda hořká
70 g Cukr krupice
1 kávová lžička Cukr moučkový
20 g Kakao
40 g Máslo čerstvé
0,3 l Mléko plnotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 829kJ
11% Sacharidy 41 g
32% Tuky 24 g
8% Sodík 160 mg
26% Bílkoviny 15 g

Čokoládové suflé postup přípravy receptu:

1

Misky na suflé vymažeme máslem a vysypeme moučkovým cukrem. Čokoládu necháme rozpustit ve vodní lázni. Na rozpuštěném másle necháme zpěnit mouku, po částech vmícháme mléko a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut. Sundáme ze sporáku a přimícháme čokoládu a kakao. Vejce rozklepneme, u 4 vajec oddělíme žloutek od bílku. Napřed vmícháme do čokoládové směsi celé vejce a pak postupně 4 žloutky.

2

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Bilky s cukrem a solí ušleháme do tuhého sněhu a ten pak po částech opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Takto připravenou směsí plníme misky tak do 2/3. Plech naplníme vodou a vložíme do něj misky. Pečeme v předehřáté troubě 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept