Jednoduchý recept

Hrušková žemlovka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29168

Ingredience

12 plátek Chléb toastový pšeničný světlý
1 kávová lžička Citronová kůra
60 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrozinky
500 g Hrušky
30 g Mandle
0,5 l Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 888kJ
15% Sacharidy 53 g
29% Tuky 22 g
4% Sodík 83 mg
25% Bílkoviny 14 g

Hrušková žemlovka postup přípravy receptu:

1

Máslo necháme rozpustit. Toasty máslem pokapeme, rozkrojíme na trojúhelníky a vyložíme jimi dno zapékací mísy.

2

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hrozinky omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nakrájené hrušky smícháme s hrozinkami, mandlemi, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zbylými toasty. Směsí naplníme formu a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejcem a vanilkovým cukrem. Necháme 15 minut odležet, vložíme do trouby a pečeme 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept