Hrušková žemlovka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrušková žemlovka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29168 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
12 plátek | Chléb toastový pšeničný světlý |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
500 g | Hrušky |
30 g | Mandle |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 378,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 283,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Hrušky, Mandle, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb toastový pšeničný světlý, Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrušková žemlovka postup přípravy receptu:
1 | Máslo necháme rozpustit. Toasty máslem pokapeme, rozkrojíme na trojúhelníky a vyložíme jimi dno zapékací mísy. |
2 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Hrozinky omyjeme, hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Nakrájené hrušky smícháme s hrozinkami, mandlemi, cukrem, skořicí, citronovou kůrou a zbylými toasty. Směsí naplníme formu a zalijeme mlékem rozmíchaným s vejcem a vanilkovým cukrem. Necháme 15 minut odležet, vložíme do trouby a pečeme 45 minut. |