Drobenkový koláč s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drobenkový koláč s broskvemi
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29170 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
700 g | Broskve |
60 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Maizena - kukuřičný škrob |
60 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
60 g | Mouka polohrubá |
60 g | Ořechy lískové |
2 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
250 g | Višně |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 781,3mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,2mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr třtinový, Med včelí, Ořechy lískové, Pomeranče, Skořice mletá, Višně, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drobenkový koláč s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Broskve a višně zbavíme pecek. Broskve nakrájíme na plátky, společně s višněmi dáme do zapékací mísy. Vymačkáme šťávu z pomerančů, smícháme ji s nastrouhaným zázvorem, medem, škrobem a přimícháme do ovoce. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. |
2 | Cukr, mouku, oříšky, vločky másla prohněteme na drobenku, kterou rozložíme na ovoce a vložíme zpátky do trouby. Pečeme ještě dalších 30 minut. |