Recept

Krupicový nákyp s jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29173

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
80 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
3 ks Jablka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
800 ml Mléko polotučné
100 g Máslo čerstvé
250 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 118kJ
29% Sacharidy 103 g
40% Tuky 30 g
6% Sodík 121 mg
34% Bílkoviny 19 g

Krupicový nákyp s jablky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Jablka očistíme, oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky s 50 g cukru a máslem vymícháme do pěny a přidáme krupici, sůl, vanilkový cukr, prášek do pečiva, citronovou kůru, 200 ml mléka a kousky jablek. Bílky ušleháme se zbytkem cukru do tuhého sněhu, ten po částech přimícháme do krupicovo-jablečné směsi. Směs vlijeme do zapékací mísy a pečeme v předehřáté troubě 35 minut.

2

Zbytek mléka zahřejeme, přelijeme jím nákyp a necháme dojít ve vypnuté troubě asi 10 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept