Omeleta se lesními houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta se lesními houbami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29177 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
750 g | Houby čerstvé |
40 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 318,6mg |
Draslík | 994,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta se lesními houbami postup přípravy receptu:
1 | Mléko a mouku smícháme do hladké kaše, necháme 10 minut ustát. Houby očistíme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky. |
2 | Vejce přimícháme do směsi mléka, osolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a vylijeme 1/4 těsta. Omeletu pečeme z každé strany 2 minuty. Stejným způsobem uděláme další 3 omelety. |
3 | Na stejné pánvi rozpálíme olej a cibuli a houby na něm opečeme, osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu a 5 minut povaříme, až se vytvoří krém. Petrželku omyjeme a nakrájíme najemno. Každou omeletu naplníme houbovou směsí, posypeme petrželkou, přehneme na polovinu a podáváme. |