Jednoduchý recept

Vánoční krůta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 320 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 300 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29178
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
184 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
100 g Cukr třtinový
1 polévková lžíce Hrozinky
2 kg Krůta
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 plátek Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 453kJ
10% Sacharidy 38 g
9% Tuky 7 g
25% Sodík 492 mg
147% Bílkoviny 83 g

Vánoční krůta postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme červené víno, třtinový cukr, rozetřený česnek a špetu soli a pepře.

2

Krůtu omyjeme, propláchneme a důkladně osušíme. Vnitřek vysypeme solí a pepřem a zvnějšku potřeme maso marinádou. Pečeme cca 4 h a průběžně potíráme zbytkem marinády. Poté zakryjeme a pečeme ještě cca 1 h. V průběhu pečení opět potíráme.

3

Mezitím si připravíme nádivku. V rozpálené pánvi osmahneme najemno nakrájenou slaninu. Přidáme jemně nasekanou cibulku a orestujeme doměkka. Vmícháme chlebovou střídku, 2 lžíce vinné marinády, vejce a hrozinky. Pomocí lžíce směs rozdělíme do vymazané formy na muffiny a při střední teplotě pečeme cca 20 min.

4

Hotovou krůtu zakryjeme a necháme cca 20 min odpočinout. Cedníkem oddělíme vypečenou šťávu od tuku, vmícháme trochu marinády, ohřejeme a podáváme jako omáčku. Servírujeme s upečenou nádivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept