Švýcarské smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské smaženky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29179 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Pažitka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarské smaženky postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a přidáme k bramborám. Ementál nastrouháme a také přidáme k bramborám. Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme brambory a přimáčkneme je ke dnu pánve. |
2 | Až se začnou brambory péct, snížíme teplotu a smaženky mírně opékáme 15 minut, potom je otočíme a opékáme dalších 15 minut. |
3 | Podáváme zdobené nasekanou pažitkou. |