Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 29179
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 kg Brambory
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Pažitka
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Ementál (Primátor)

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 989kJ
9% Sacharidy 33 g
42% Tuky 31 g
21% Sodík 428 mg
31% Bílkoviny 17 g

Švýcarské smaženky postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nastrouháme a osolíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a přidáme k bramborám. Ementál nastrouháme a také přidáme k bramborám. Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme brambory a přimáčkneme je ke dnu pánve.

2

Až se začnou brambory péct, snížíme teplotu a smaženky mírně opékáme 15 minut, potom je otočíme a opékáme dalších 15 minut.

3

Podáváme zdobené nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept