Tvarohový pohár - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohový pohár
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 2918 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Čokoláda hořká |
50 g | Cukr moučkový |
0,3 l | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Ořechy lískové |
500 g | Tvaroh jemný |
9 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 7,9mg |
Draslík | 137,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 11,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Čokoláda hořká, Cukr moučkový, Ořechy lískové, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tvarohový pohár postup přípravy receptu:
1 | Želatinu dáme do studené vody nabobtnat. |
2 | Tvaroh, mléko a sůl vyšleháme do lehkého krému. Z želatiny vymačkáme přebytečnou vodu a rozpustíme ji ve 4 lžících vařící vody. Přidáme tvarohový krém a dobře rozmícháme. Krém rozdělíme na tři části. První část krému ochutíme rybízovou šťávou, osladíme a rozdělíme do pohárů. Druhou část ochutíme citronovou šťávou, cukrem a přilijeme do pohárů. Třetí část krému smícháme s čokoládou, oříšky a cukrem a utvoříme třetí vrstvu. Dáme vychladit. |
3 | Před podáváním ozdobíme šlehačkou, ovocem, případně čokoládovými hoblinkami. |