Omeleta s nivou a ementálem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s nivou a ementálem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29184 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 654,6mg |
Draslík | 440,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s nivou a ementálem postup přípravy receptu:
1 | Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme do tuhého sněhu. Žloutky smícháme se solí a pepřem. Nivu nakrájíme na kousky a ementál nastrouháme. |
2 | Na pánvi rozpálíme máslo. Sýr a vaječný sníh smícháme se žloutky. Směs nalijeme na pánev a opékáme z každé strany 2 minuty. Po opečení položíme na prkénko, rozdělíme na porce a ozdobíme nasekanou pažitkou. |
Rychlá omeleta