Recept

Kachní zeleninová polévka s mandlemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 29191
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
150 g Žaludky drůbeží
Kachní zeleninová polévka s mandlemi
100 g Mandle
100 g Mrkev kořen
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Petržel kořen
100 g Pórek
4 ks Rajčata
1,5 kávová lžička Sůl
200 g Topinambury
2 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

80% Kalorie 1,587 kcal
Kilojoule 6 640kJ
14% Sacharidy 52 g
471% Tuky 353 g
34% Sodík 689 mg
112% Bílkoviny 63 g

Kachní zeleninová polévka s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu: mrkev, petržel, pórek a topinambury očistíme a omyjeme. Topinambury nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel a pórek pokrájíme na tenká kolečka. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, dochutíme solí, pepřem, zázvorem, sladkou paprikou, zalijeme 1 litrem kachního bujonu, pomalu vaříme 10 minut.

2

V pánvi osmažíme nasucho mandle a sušená pokrájená rajčata, která přidáme do hotové polévky, povaříme 5 minut a podáváme.

3

Bujon z kachny [29086]:

4

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.

5

Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

6

Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

7

Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

8

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

9

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept