Kachní zeleninová polévka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní zeleninová polévka s mandlemi
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 29191 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Bujon z kachny [29086] | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
150 g | Játra kuřecí |
1 kg | Kachna mražená |
150 g | Kuřecí srdíčka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
150 g | Žaludky drůbeží |
Kachní zeleninová polévka s mandlemi | |
100 g | Mandle |
100 g | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Pórek |
4 ks | Rajčata |
1,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Topinambury |
2 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 195,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 33g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,6mg |
Vitamín E | 9,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Husí sádlo, Játra kuřecí, Kuřecí srdíčka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Mandle, Paprika mletá sladká, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mrkev kořen, Žaludky drůbeží, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Pórek, Topinambury mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní zeleninová polévka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu: mrkev, petržel, pórek a topinambury očistíme a omyjeme. Topinambury nakrájíme na kostičky. Mrkev, petržel a pórek pokrájíme na tenká kolečka. V hrnci na rozpuštěném másle zeleninu podusíme, dochutíme solí, pepřem, zázvorem, sladkou paprikou, zalijeme 1 litrem kachního bujonu, pomalu vaříme 10 minut. |
2 | V pánvi osmažíme nasucho mandle a sušená pokrájená rajčata, která přidáme do hotové polévky, povaříme 5 minut a podáváme. |
3 | Bujon z kachny [29086]: |
4 | Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce. |
5 | Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat. |
6 | Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu. |
7 | Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky. |
8 | Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme). |
9 | Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek. |