Pirátská polévka z mušlí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pirátská polévka z mušlí
Pirátská polévka z mušlí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29192 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 ks | Bobkový list |
50 g | Brambory |
50 g | Cibule |
600 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Mušle slávky |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 449,6mg |
Vláknina | 974,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Brambory, Cibule, Mušle slávky, Olej rostlinný, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pirátská polévka z mušlí postup přípravy receptu:
1 | Mušle dáme do velkého hrnce, zalijeme rybím vývarem, dáme na 5-8 minut vařit. Očistíme a nakrájíme cibuli a brambory. Mušle jsou vařené, když se otevřou. Několik mušlí dáme stranou na ozdobu a z ostatních vyjmeme vnitřky. |
2 | Vezmeme další hrnec, rozehřejeme v něm olej, vsypeme cibuli a drobně pokrájenou slaninu a zpěníme. Vložíme bobkový list, zasypeme moukou a uděláme jíšku, kterou podléváme vývarem a dobře promícháme. Poté vložíme maso z mušlí a brambory. Vše zalijeme mlékem, necháme asi 15 minut provařit. |
3 | Nakonec odstraníme bobkový list. Dochutíme solí a pepřem a podáváme. |
Poznámka
Uvedený recept se v originále nazývá Chowder a je zástupcem americké klasiky.