Recept

Kachní polévka s ovesnými vločkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 29193

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
4 dl Víno červené
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
150 g Žaludky drůbeží
Kachní polévka s ovesnými vločkami
200 g Brambory
1 kávová lžička Kmín drcený
1 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Ovesné vločky
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
100 g Pórek
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

79% Kalorie 1,559 kcal
Kilojoule 6 521kJ
10% Sacharidy 37 g
510% Tuky 382 g
29% Sodík 582 mg
102% Bílkoviny 58 g

Kachní polévka s ovesnými vločkami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky. Očištěnou mrkev omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Očištěný pórek pokrájíme na tenká kolečka.

2

V hrnci na rozpuštěném másle (2 lžíce) osmahneme dozlatova promyté (a odkapané) ovesné vločky, přidáme mrkev, 0,5 lžičky sladké papriky a krátce, asi 1 minutu, restujeme. Zalijeme 1 litrem kachního bujonu, přidáme brambory, dochutíme solí, kmínem, pepřem a povaříme 10-15 minut.

3

V pánvi si na 1 lžíci másla zpěníme pokrájený pórek.

4

Každou porci polévky ozdobíme kroužky pórku a podáváme.

5

Bujon z kachny [29086]:

6

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.

7

Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

8

Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

9

Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

10

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

11

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept