Kachní polévka s čínským zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní polévka s čínským zelím
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 125 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29194 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Bujon z kachny [29086] | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
100 g | Játra kuřecí |
600 g | Kachna mražená |
120 g | Kuřecí srdíčka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
150 g | Žaludky drůbeží |
Kachní polévka s čínským zelím | |
1 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Kmín celý |
0,5 polévková lžíce | Libeček |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
80 g | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Ovesné vločky |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Topinambury |
200 g | Zelí čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 106,7mg |
Draslík | 640,6mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Husí sádlo, Játra kuřecí, Kuřecí srdíčka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Kmín celý, Ovesné vločky, Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachna mražená, Mrkev kořen, Žaludky drůbeží, Cibule červená, Libeček, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Topinambury mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní polévka s čínským zelím postup přípravy receptu:
1 | Očištěné čínské zelí a omytý libeček pokrájíme na tenké nudličky. Topinambury s mrkví oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, oloupanou červenou cibuli rozkrájíme na kolečka. |
2 | V hrnci na 2 lžicích rozpuštěného másla podusíme zelí s mrkví, přidáme omyté ovesné vločky, sůl, pepř, kmín, sladkou papriku, promícháme a krátce, přibližně po 2 minuty zeleninu osmažíme. Přilijeme litr kachního bujonu, přidáme topinambury, vše povaříme 10 - 15 minut. |
3 | V pánvi si na lžíci másla orestujeme červenou cibuli. |
4 | Na každou porci polévky položíme kolečka cibule a podáváme. |
5 | Bujón z kachny: |
6 | Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme, vložíme do většího hrnce. |
7 | Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme lžíci celého pepře, lžíci nového koření, bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když dojde voda k varu, snížíme teplotu, pod pokličkou necháme vývar jen probublávat. |
8 | Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky, omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli rozkrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu přibližně 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu. |
9 | Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky. |
10 | Hotový vývar scedíme. Necháme vychladnout a potom uložíme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme). |
11 | Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujónu, nebo bujón použijeme k vaření různých variací polévek. |
Poznámka
Servírujeme teplé. V čase vaření je započítána i příprava kachního bujónu.