Recept

Plavčíkova rybí polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29199
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

5 g Bazalka
1 ks Bobkový list
50 g Brambory
100 g Celer bulvový
500 g Filé rybí
50 g Mrkev kořen
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 ks Pepř černý celý
150 g Pórek
375 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 kávová lžička Sůl
500 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 545 kcal
Kilojoule 2 281kJ
16% Sacharidy 58 g
53% Tuky 40 g
68% Sodík 1 g
117% Bílkoviny 66 g

Plavčíkova rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Filé z různých druhů mořských ryb dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme sůl, bobkový list, pepř, vaříme asi 8 minut. Mezitím očistíme a nakrájíme pórek na kolečka, ostatní zeleninu nastrouháme na hrubším struhadle.

2

V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje, vložíme pórek, necháme jej lehce zrůžovět, přidáme ostatní zeleninu a mícháme asi 1 minutu. Přidáme maso, podlijeme vínem a mícháme asi 2 minuty. Pak přidáme rajčata, zalijeme vývarem a pod pokličkou vaříme, až zelenina změkne.

3

Uvařenou polévku přecedíme, rozmixujeme, znovu lehce zahřejeme. Porce zdobíme sekanou bazalkou.

4

Do polévky můžeme ještě vložit opečenou a na kostičky nakrájenou housku. Případně podávat se sýrovými krutony.

Poznámka

Tato polévka vychází z francouzkého receptu. Lahodnější chuť získáme použitím filé z různých druhů ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept