Zelenina s volským okem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina s volským okem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29202 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Cuketa |
1 špetka | Cukr krupice |
1 špetka | Harissa pasta |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g | Kukuřice cukrová nakládaná |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 ks | Paprika červená |
1 ks | Pažitka |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
700 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 798,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,1mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Cukr krupice, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Kukuřice cukrová nakládaná, Paprika červená, Pažitka, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Olej olivový extra panenský, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina s volským okem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Papriku a cuketu omyjeme, papriku nakrájíme na proužky, cuketu nastrouháme na hoblinky. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. |
2 | Na pánvi rozpálíme olivový olej, cibuli a česnek opečeme, přidáme rajčata, papriku a cuketu, krátce společně opečeme. Přimícháme rajčatový protlak. Osolíme, přidáme cukr a harissu. Zeleninu dusíme asi 10 minut. |
3 | Přimícháme hrášek a kukuřici a ohřejeme. Zeleninu ještě jednou promícháme a vytvoříme 4 prohlubně. Do každé prohlubně vyklepneme jedno vejce, pánev zakryjeme pokličkou, necháme 15 minut dusit na mírném ohni. Poté rozdělíme na talíře a zdobíme nasekanou pažitkou. |