Recept

Pečené brambory s jelitem a hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29203

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 kg Brambory
200 g Cibulka jarní
2 ks Hrušky
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rozmarýn čerstvý
1 špetka Sůl
200 g Vepřové jelítko

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 164kJ
14% Sacharidy 51 g
39% Tuky 29 g
10% Sodík 198 mg
31% Bílkoviny 18 g

Pečené brambory s jelitem a hruškami postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku oloupeme a nakrájíme na proužky. Slaninu nakrájíme také na tenké proužky. Rozmarýn omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla a slaninu osmahneme dokřupava. Brambory, cibuli a rozmarýn pečeme na slanině 20 minut, osolíme a opepříme. Vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

2

Jelito nakrájíme na kolečka. Hrušky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Rozpálíme zbytek másla a jelita s hruškami na něm krátce opečeme. Servírujeme s pečenými bramborami a slaninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept