Lepkavý mrkvový dort s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lepkavý mrkvový dort s broskvemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 29204 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 ml | Cukr krupice |
250 ml | Cukr třtinový |
440 g | Kompot broskvový |
1 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
185 g | Mrkev kořen |
125 ml | Olej rostlinný |
185 g | Samokypřicí mouka |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 40,9mg |
Draslík | 93,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Olej rostlinný, Soda jedlá, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kompot broskvový, Koňak Armaňak, Mrkev kořen, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lepkavý mrkvový dort s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | V míse smícháme mouku se sodou. Přidáme nastrouhanou mrkev, nasekané broskve a promícháme. Zvlášť v misce ušleháme do hustého krému hnědý cukr s olejem a vejci. Směs přidáme do těsta. Přemístíme do vymazané dortové formy a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů cca 45 min. Dort je hotový, když se těsto přestane lepit na špejli. |
2 | Mezitím si připravíme sirup. V kastrůlku zahříváme za stálého míchání broskvovou šťávu s cukrem, koňakem a mletým zázvorem, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu a na mírném ohni mícháme asi 5 min. do zhoutnutí. |
3 | Dort vyklopíme z formy, přelijeme horkým sirupem a podáváme ještě teplý. |
Poznámka
Konzervované broskve scedíme, nasekáme a šťávu odložíme, potom ji použijeme do sirupu.