Jednoduchý recept

Červená řepa s uzenou makrelou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 29207

Ingredience

1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Křen
2 ks Makrela uzená
2 kávová lžička Med včelí
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
200 g Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
500 g Červená řepa
150 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 800 kcal
Kilojoule 3 346kJ
9% Sacharidy 32 g
64% Tuky 48 g
18% Sodík 352 mg
105% Bílkoviny 59 g

Červená řepa s uzenou makrelou postup přípravy receptu:

1

Šalotku oloupeme. Červenou řepu a šalotku nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč omyjeme a osušíme. Oloupeme kůru, vylisujeme 3 lžíce šťávy. Kopr omyjeme, lístky nasekáme nahrubo.

2

Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm 5 minut opékáme. Přidáme červenou řepu, pomerančovou kůru a šťávu, sůl, med, pečeme dalších 5 minut. Přilijeme 100 ml smetany, 5 minut povaříme. Poté osolíme a opepříme.

3

Zbytek smetany ušleháme do tuha se solí, přimícháme křen. Červenou řepu pokapeme křenovou smetanou, posypeme koprem a zázvorem, podáváme s uzenou makrelou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept