Červená řepa s uzenou makrelou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červená řepa s uzenou makrelou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29207 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Křen |
2 ks | Makrela uzená |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pomeranče |
150 g | Šalotka |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 188,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 55,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Kopr čerstvý, Křen, Makrela uzená, Med včelí, Pomeranče, Šalotka, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červená řepa s uzenou makrelou postup přípravy receptu:
1 | Šalotku oloupeme. Červenou řepu a šalotku nakrájíme na tenké plátky. Pomeranč omyjeme a osušíme. Oloupeme kůru, vylisujeme 3 lžíce šťávy. Kopr omyjeme, lístky nasekáme nahrubo. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm 5 minut opékáme. Přidáme červenou řepu, pomerančovou kůru a šťávu, sůl, med, pečeme dalších 5 minut. Přilijeme 100 ml smetany, 5 minut povaříme. Poté osolíme a opepříme. |
3 | Zbytek smetany ušleháme do tuha se solí, přimícháme křen. Červenou řepu pokapeme křenovou smetanou, posypeme koprem a zázvorem, podáváme s uzenou makrelou. |