Jednoduchý recept

Lepkavý datlový dort

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29208

Ingredience

310 g Cukr třtinový
155 g Datle
120 g Máslo čerstvé
90 g Samokypřicí mouka
185 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 691kJ
17% Sacharidy 62 g
22% Tuky 17 g
5% Sodík 102 mg
8% Bílkoviny 4 g

Lepkavý datlový dort postup přípravy receptu:

1

Datle vypeckujeme a nasekáme. Dáme do kastrůlku, zalijeme vodu, přivedeme k varu a cca 5 min. povaříme do změknutí. Kastrůlek odstavíme a vmícháme sodu bicarbonu. Odložíme stranou.

2

V míse utřeme do hladkého krému polovinu másla s 220 g cukru. Postupně vmícháme rozšlehaná vejce, mouku a přidáme datle. Těsto vlijeme do zlehka vymazané formy a pečeme cca 25 min. v troubě předehřáté na 180 stupňů. Dort je hotový, když se přestane lepit na špejli.

3

Mezitím si připravíme polevu. Zbytek másla a cukru zahřejeme v kastrůlku a za stálého míchání povaříme cca 4-5 min. Poté vmícháme smetanu, přivedeme k varu a zvolna provaříme asi 5 min. do zhoustnutí.

4

Dort polijeme polevou a ihned, ještě teplý podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept