Jednoduchý recept

Gorgonzolová omáčka

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2921
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 polévková lžíce Martell cognac
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 12% (konzumní)
125 g Sýr Gorgonzola
125 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 234 kcal
Kilojoule 977kJ
2% Sacharidy 6 g
12% Tuky 9 g
31% Sodík 621 mg
18% Bílkoviny 10 g

Gorgonzolová omáčka postup přípravy receptu:

1

Nejprve přivedeme v hrnci k varu zeleninový vývar a smetanu. Povaříme, dokud se neodpaří asi třetina tekutiny.

2

Poté přidáme rozdrobenou gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr neroztaví. Dochutíme pepřem a koňakem.

3

Omáčka je vhodná ke špagetám, těstovinám tortellini či bramborovým nokům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept