Dortové kameny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dortové kameny
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29210 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
25 g | Broskve sušené |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
60 g | Cukr krupice |
40 g | Hrozinky |
90 g | Máslo čerstvé |
60 g | Meruňky sušené |
85 ml | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
250 g | Samokypřicí mouka |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 35,3mg |
Draslík | 159,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Hrozinky, Meruňky sušené, Pomerančová kůra, Skořice mletá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Broskve sušené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dortové kameny postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vsypeme mouku a cukr. Prsty postupně zapracujeme máslo. Vzniklá směs musí připomínat strouhanku. Přidáme směs nasekaného sušeného ovoce, citronovou a pomerančovou kůru, rozšlehané vejce a mléko a vymícháme hladké těsto. |
2 | Pomocí lžíce vytváříme bochánky a klademe je na vymazaný plech. Zaprášíme je směsí skořice a 2lžic cukru a pečeme 12-15min v troubě předehřáté na 180C dozlatova. Na mřížce necháme vychladnout. |
Poznámka
pečení 15min+15min na vychladnutí