Recept

Pikantní kachní bujon a ananasem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29212

Ingredience

marinované maso
600 g Kachní prsa
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
3 polévková lžíce Víno rýžové čínské
Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
4 dl Víno červené
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
150 g Žaludky drůbeží
Pikantní kachní bujon a ananasem
4 ks Cibule
200 g Kompot ananasový
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá

Nutriční hodnoty jedné porce

85% Kalorie 1,675 kcal
Kilojoule 7 008kJ
11% Sacharidy 41 g
392% Tuky 294 g
49% Sodík 982 mg
153% Bílkoviny 86 g

Pikantní kachní bujon a ananasem postup přípravy receptu:

1

Omytá kachní prsa nakrájíme na nudličky, dáme do mísy, promícháme s rýžovým vínem, 2 lžícemi sójové omáčky, necháme 20 minut marinovat.

2

Ananasový kompot scedíme. Zelenou lahůdkovou cibuli očistíme, omyjeme a pokrájíme na kolečka.

3

V hrnci rozpálíme olej a maso s cibulkou orestujeme. Přilijeme litr kachního bujonu a pomalu vaříme 10 minut.

4

Nakonec přimícháme další 2 lžíce sójové omáčky, ananas, necháme přejít varem a podáváme.

5

Bujon z kachny [29086]:

6

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.

7

Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky, přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

8

Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

9

Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

10

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

11

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept