Pangasius se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pangasius se špenátem
Pangasius se špenátem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 29213 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
100 g | Créme fraiche |
3 kávová lžička | Hořčice dijonská |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
500 g | Pangasius - filety |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Šalotka |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
700 g | Špenát mražený |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 427,8mg |
Vláknina | 67,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Hořčice dijonská, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pangasius - filety, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pangasius se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Špenát necháme rozmrazit. Pangasia omyjeme a osušíme. Filety osolíme a opepříme. Creme fraiche dochutíme hořčicí, cayenským pepřem, solí a namažeme jím filety z pangasia. Šalotku oloupeme, nakrájíme na kostičky. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, šalotku na něm 3 minuty opékáme. Špenát dáme na pánev a dusíme ho asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme smetanu. Necháme 5 minut povařit. Filety z pangasia zarolujeme, ruličky položíme s kousky másla na špenát, pánev zakryjeme pokličkou a necháme 5 minut dusit. |
3 | Rolády z pangasia vyndáme, špenát osolíme, opepříme a servírujeme. |