Recept

Slavnostní francouzká humrová polévka

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (3%)
ID receptu: 29214
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Cibule
500 g Humr
4 polévková lžíce Martell cognac
40 g Máslo čerstvé
50 g Mrkev kořen
5 g Oregano čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
2 špetka Sůl mořská
1 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé
1,5 l Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 478kJ
2% Sacharidy 8 g
56% Tuky 42 g
85% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Slavnostní francouzká humrová polévka postup přípravy receptu:

1

Zeleninu ořistíme a pokrájíme na větší kousky. Humra usmrtime a omyjeme.

2

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vložíme zeleninu, bobkový list a humra a zvolna opékáme, až humr lehce zčervená. Přilijeme koňak a necháme jej zredukovat asi na polovinu, 7 minut vaříme. Potom vše zalijeme vývarem a vínem a dále na mírném ohni vaříme, pak humra vyjmeme a necháme vychladnout, abychom s ním mohli dále pracovat. Za pomoci paličky rozevřeme krunýř, odstraníme vnitřnosti a vybereme maso. Krunýř dáme ještě na 10 minut do polévky vyvařit.

3

Nakrájíme maso, rozdělíme je na dvě části. Větší část vrátíme do polévky, menší odložíme na ozdobu. Oddělíme žloutek od bílku a rozšleháme jej se smetanou. Polévku rozmixujeme, přecedíme, vlijeme žloutek se smetanou, za stálého míchání asi jednu minutu povaříme, přidáme oregano a servírujeme. Porce zdobíme humřím masem.

4

Můžeme podávat s bylinkovými či česnekovými krutony.

Poznámka

Humr se usmrtí propíchnutím křížku uprostřed hlavy. Podélně jej rozpůlíme a odstraníme vnitřnosti. Nazelenalá játra lze použít k přípravě speciální omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept