Kachní polévka po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 155 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní polévka po italsku
Celkový čas: | 155 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 29216 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
předvařené těstoviny | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Tortellini se šunkou |
0,5 l | Voda pitná |
Bujon z kachny [29086] | |
1 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Husí sádlo |
150 g | Játra kuřecí |
1 kg | Kachna mražená |
150 g | Kuřecí srdíčka |
2 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 dl | Víno červené |
8 dl | Voda pitná |
150 g | Žaludky drůbeží |
Kachní polévka po italsku | |
2 ks | Česnek |
2 ks | Cibule lahůdková |
200 g | Fazole bílé sterilované |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
150 g | Pórek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 196,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 75,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Husí sádlo, Játra kuřecí, Kuřecí srdíčka, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Rajčata, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno červené, Voda pitná, Česnek, Fazole bílé sterilované, Pepř černý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Tortellini se šunkou, Kachna mražená, Mrkev kořen, Žaludky drůbeží, Cibule lahůdková, Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachní polévka po italsku postup přípravy receptu:
1 | Tortellini se šunkou předvaříme v menší nádobě ve slané vodě (podle návodu). Pak je scedíme. |
2 | Konzervované velké (máslové) fazole scedíme a necháme odkapat. |
3 | Lahůdkovou zelenou cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek očistíme a prolisujeme. |
4 | V pánvi rozpustíme máslo, které smícháme s pepřem a pak na něm zpěníme cibuli s pórkem, přidáme fazole a společně vše krátce podusíme. |
5 | V hrnci přivedeme k varu kachní bujon. Dáme do něj předvařené tortellini a podušenou fazoli se zeleninou, dochutíme solí, povaříme ještě 4 minuty a podáváme. |
6 | Bujon z kachny [29086]: |
7 | Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce. |
8 | Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat. |
9 | Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu. |
10 | Šalvějové lístky omyjeme a přibližně 15 minut před dokončením přiložíme do polévky. |
11 | Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a pak necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme). |
12 | Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu, nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek. |