Castrova polévka s rybou a kukuřicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Castrova polévka s rybou a kukuřicí
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29219 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
5 g | Česnek |
30 g | Cibule |
1 ks | Citrony |
125 g | Dýně |
400 g | Kukuřice |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
250 g | Treska aljašská |
1 špetka | Tymián sušený |
1,3 l | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 29,1mg |
Draslík | 680,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Dýně, Treska aljašská, Tymián sušený, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Castrova polévka s rybou a kukuřicí postup přípravy receptu:
1 | Cibuli s česnekem hrubě nasekáme. Z dýně a brambory nakrájíme větší kostky. Maso asi 2 minuty prohřejeme v páře. |
2 | V hrnci rozpustíme máslo, na něm krátce opečeme cibuli s česnekem, přidáme kukuřici, dýni, brambor, za občasného míchání podusíme 5 minut. Přilijeme vývar a rajský protlak, osolíme, opepříme, přidáme tymián, uvedeme do varu. |
3 | Za občasného míchání zvolna vaříme, až zelenina změkne. Přidáme maso a už jen krátce zahřejeme. |
4 | Porce zdobíme osminkami citronu. |
Poznámka
K přípravě lze použít jakýkoli druh bílého rybího masa nebo maso z mořských korýšů.