Recept

Čekanková karamelová polévka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 115 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 29220

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
8 dl Voda pitná
4 dl Víno červené
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
150 g Žaludky drůbeží
Čekanková karamelová polévka
150 g Cibule perlová
1,5 polévková lžíce Cukr třtinový
200 g Kachní prsa
2 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kávová lžička Sůl
300 g Čekanka belgická

Nutriční hodnoty jedné porce

76% Kalorie 1,503 kcal
Kilojoule 6 287kJ
9% Sacharidy 32 g
385% Tuky 289 g
36% Sodík 730 mg
118% Bílkoviny 66 g

Čekanková karamelová polévka postup přípravy receptu:

1

Drobnou cibulku perlovku očistíme a omyjeme. Čekankové puky očistíme a nakrájíme na kousky.

2

Kachní prsa omyjeme a pokrájíme na nudličky. Omytou pažitku drobně nakrájíme.

3

V pánvi na rozpáleném olivovém oleji orestujeme nudličky masa. Pak je osolíme a opepříme.

4

V hrnci rozehřejeme máslo, cibulku podusíme. Pak k ní přimícháme třtinový cukr, za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat. Přimícháme čekanku, maso, dochutíme muškátovým oříškem, zalijeme litrem kachního bujonu.

5

Polévku dosolíme podle chuti, posypeme pažitkou, povaříme jen 4-6 minut a podáváme.

6

Bujon z kachny [29086]:

7

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme ji do většího hrnce.

8

Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl a vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

9

Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

10

Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

11

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout, necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

12

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept