Recept

Vrstvený dort s pomerančovým likérem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 32 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 29224

Ingredience

220 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
60 ml Likér pomerančový
90 ml Mléko polotučné
2 kávová lžička Pomerančová kůra
185 g Samokypřicí mouka
500 ml Smetana 12% (konzumní)
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 388 kcal
Kilojoule 1 624kJ
15% Sacharidy 55 g
17% Tuky 12 g
3% Sodík 64 mg
19% Bílkoviny 11 g

Vrstvený dort s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:

1

Nejprve ušleháme v misce vejce do hustého krému. Postupně přidáváme krystalový cukr a důkladně, dohladka prošleháme. Vmícháme mouku a přilijeme mléko. Dva pekáčky vymažeme, vyložíme pečicím papírem a vlijeme do nich těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10-12 minut. Hotové korpusy necháme 5 minut odpočinout ve formách, vyklopíme na mřížku a po vychladnutí každý z nich rozřízneme na třetiny.

2

Mezitím si připravíme náplň. V míse utřeme do hladkého krému smetanu s likérem, moučkovým cukrem a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou.

3

Jednu vrstvu korpusu natřeme náplní a vrstvíme stejným způsobem všechny části. Potřeme rovněž povrch a strany dortu. Dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou, nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Počítáme 30 minut na vychladnutí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept