Vrstvený dort s pomerančovým likérem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vrstvený dort s pomerančovým likérem
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 29224 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
220 g | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kandovaná pomerančová kůra |
60 ml | Likér pomerančový |
90 ml | Mléko polotučné |
2 kávová lžička | Pomerančová kůra |
185 g | Samokypřicí mouka |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 209,0mg |
Draslík | 84,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kandovaná pomerančová kůra, Likér pomerančový, Mléko polotučné, Samokypřicí mouka, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vrstvený dort s pomerančovým likérem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve ušleháme v misce vejce do hustého krému. Postupně přidáváme krystalový cukr a důkladně, dohladka prošleháme. Vmícháme mouku a přilijeme mléko. Dva pekáčky vymažeme, vyložíme pečicím papírem a vlijeme do nich těsto. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 10-12 minut. Hotové korpusy necháme 5 minut odpočinout ve formách, vyklopíme na mřížku a po vychladnutí každý z nich rozřízneme na třetiny. |
2 | Mezitím si připravíme náplň. V míse utřeme do hladkého krému smetanu s likérem, moučkovým cukrem a najemno nastrouhanou pomerančovou kůrou. |
3 | Jednu vrstvu korpusu natřeme náplní a vrstvíme stejným způsobem všechny části. Potřeme rovněž povrch a strany dortu. Dozdobíme kandovanou pomerančovou kůrou, nakrájíme a podáváme. |
Poznámka
Počítáme 30 minut na vychladnutí.