Hříbky se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky se sýrem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 29226 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
160 g | Chléb pšeničný (bílý) |
100 ml | Hovězí vývar základní |
600 g | Hříbky čerstvé |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Omáčka rajčatová |
80 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 810,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Hovězí vývar základní, Hříbky čerstvé, Omáčka rajčatová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Hříbky omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, lehce obalíme v mouce. Rajčatovou omáčku naředíme trochou vývaru, přimícháme do ní strouhaný sýr. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme plátky hříbků, lehce orestujeme. Přendáme do pekáčku, zalijeme rajčatovou šťávou se sýrem a dáme zapéct. Zapékáme asi tak 15 minut. |
3 | Podáváme s bílým chlebem. |