Garnátová polévka s rýžovými kopečky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnátová polévka s rýžovými kopečky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | pokova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (3%) |
ID receptu: | 29227 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
20 g | Anglická slanina |
5 g | Česnek |
2 polévková lžíce | Chléb konzumní |
40 g | Cibule |
10 g | Cibulka jarní |
300 g | Garnát obecný |
1 ks | Kapie |
2 polévková lžíce | Kečup jemný |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
200 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
1,3 l | Vývar rybí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 157,9mg |
Draslík | 659,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Cibulka jarní, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže předvařená (parboiled), Sůl, Vývar rybí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Garnát obecný, Kapie, Kečup jemný, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnátová polévka s rýžovými kopečky postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme rýži. Mezitím očistíme a oloupeme garnáty a žampiony. Cibuli, česnek a petržel jemně nasekáme, papriku a slaninu nakrájíme na proužky. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej. Vsypeme zeleninu spolu se slaninou, 5 minut restujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín a chlebovou strouhanku, mícháme další minutu. Pak přidáme rajský protlak, zalijeme vývarem, dobře promícháme. Přidáme žampiony a zvolna za stálého míchání vaříme, až polévka mírně zhoustne. Asi 2 minuty před dovařením vložíme garnáty a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem. |
3 | Polévku podáváme s kopečky vařené rýže, které zdobíme jarní cibulkou. |
Poznámka
Kopečky rýže vytvoříme tak, že vařenou rýži vkládáme do olejem vytřené misky a pak vyklopíme na talíř.