Žampionová kapsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampionová kapsa
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 29228 |
Ingredience
100 ml | Bešamel |
200 g | Chléb pšeničný (bílý) |
3 ml | Citronová šťáva |
20 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
50 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
400 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 197,9mg |
Draslík | 430,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Chléb pšeničný (bílý), Citronová šťáva, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žampionová kapsa postup přípravy receptu:
1 | Žampiony nakrájíme na silnější plátky, vložíme do pánve s rozehřátým máslem a orestujeme. Zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, zalijeme bešamelem, chvilku podusíme. Žloutky rozkvedláme ve smetaně a přilijeme do pánve. Dusíme, dokud omáčka nezhoustne. |
2 | Nakrájíme 4 silnější krajíce chleba, každý do půlky nakrojíme tak, aby vznikla větší kapsa. Kapsu naplníme žampionovou směsí a podáváme. |