Recept

Čínská zeleninová polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 29229
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

Bujon z kachny [29086]
1 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Husí sádlo
150 g Játra kuřecí
1 kg Kachna mražená
150 g Kuřecí srdíčka
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Nové koření celé
1 polévková lžíce Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
3 ks Rajčata
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
0,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Víno červené
8 dl Voda pitná
150 g Žaludky drůbeží
Čínská zeleninová polévka
2 ks Citronová tráva
4 ks Kachní stehna
0,5 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
1 kávová lžička Sůl
15 g Zázvor celý
300 g Zeleninová směs čínská - mražená

Nutriční hodnoty jedné porce

98% Kalorie 1,937 kcal
Kilojoule 8 105kJ
15% Sacharidy 55 g
409% Tuky 306 g
40% Sodík 797 mg
198% Bílkoviny 111 g

Čínská zeleninová polévka postup přípravy receptu:

1

Zázvor očistíme, omyjeme a nastrouháme.

2

4 kusy kachních stehen omyjeme a dáme je vařit do 1 litru kachního bujonu, vaříme 12-15 minut. Mezitím do polévky přidáme omytou citronovou trávu a čerstvý zázvor.

3

Po 15 minutách vaření maso vyjmeme, zbavíme kůže a kostí, maso pokrájíme na kostky, vrátíme nazpět do vývaru. Pak přidáme mraženou čínskou zeleninovou směs (která obsahuje klíčky fazole Mungo, mrkev, červená paprika, pórek, čínské hřiby, bambusové výhonky - zn. Bonduelle) a vaříme dalších 8 minut.

4

Polévku ochutíme solí, 1/4 lžičky omáčky Sambal oelek a podáváme.

5

Bujon z kachny [29086]:

6

Očištěnou a rozporcovanou kachnu omyjeme a dáme do většího hrnce.

7

Důkladně omyjeme drůbeží srdíčka, játra, žaludky a přidáme je k masu. Přilijeme 8 dl vody, 4 dl červeného vína, přidáme 1 lžíci celého pepře, 1 lžíci nového koření, 1 bobkový list, sůl, vaříme 100 minut. Když přijde voda k varu, snížíme teplotu a pod pokličkou necháme vývar jen probublávat.

8

Mezitím očištěnou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) omyjeme a pokrájíme na malé kousky. Omytá rajčata rozkrájíme na osminky. Oloupanou cibuli pokrájíme na kostky. V pánvi na rozpuštěném husím sádle všechnu zeleninu asi 10 minut podusíme a přidáme ji do vody k masu.

9

Šalvějové lístky omyjeme, přibližně 15 minut před dokončením je přiložíme do polévky.

10

Hotový vývar scedíme. Dáme vychladnout a necháme do druhého dne v chladničce. Ze studeného vývaru posbíráme omastek (nebo ho znovu přecedíme).

11

Obrané pokrájené maso z kachny můžeme podávat v čistém, znovu ohřátém bujonu nebo bujon použijeme k vaření různých variací polévek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept