Papriková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Papriková omáčka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2923 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř cayenský |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 182,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 916,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika červená, Paprika zelená, Pepř bílý, Pepř cayenský, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Papriková omáčka postup přípravy receptu:
1 | Papriky rozkrojíme, omyjeme, očistíme a nakrájíme nadrobno. |
2 | V pánvi rozpálíme olej a asi 5 minut restujeme nasekanou cibuli s paprikami. |
3 | Rozšleháme vejce s kořením a smícháme s paprikami. |
Poznámka
Omáčkou přelijeme horké uvařené těstoviny. Omáčka je vhodná zejména k těstovinovým motýlkům farfalle.