Jednoduchý recept

Žampiony plněné rajčatovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 29230

Ingredience

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 601kJ
3% Sacharidy 11 g
13% Tuky 10 g
52% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g

Žampiony plněné rajčatovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Vybereme větší žampiony, vylomíme nohu, klobouček částečně vydlabeme. Nohy a vydlabanou hmotu nasekáme najemno, šalotku pokrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Nakonec je také najemno posekáme.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme šalotku, posekané houby, chvilku orestujeme, přidáme rajčata. Osolíme, opepříme a jakmile se voda trochu odpaří, zalijeme bešamelem, zasypeme strouhankou, necháme zhoustnout. Touto směsí naplníme klobouky žampionů, zakapeme máslem, vyskládáme do pekáčku a dáme zapéct. Zapékáme přibližně 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept